Bert Kuster

Ik ben 59 jaar, woon in Ulft, ben getrouwd en vader van twee zoons en één dochter.

De afgelopen vier jaar was ik al wethouder in de gemeente Oude IJsselstreek en onder andere verantwoordelijk voort de zorg en ondersteuning, jeugd, sport, regionale en internationale samenwerking. Daarvoor was ik ook al actief in de gemeentepolitiek als raadslid en fractievoorzitter.

Ik begin nu aan mijn tweede periode als wethouder. Het besturen van een gemeente is niet gemakkelijk. Maatschappelijke- en economische ontwikkelingen binnen en buiten onze gemeente hebben invloed op onze samenleving. Dit betekent het nodige voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen, maar ook voor mij als wethouder. Over deze ontwikkelingen hebben we allemaal onze eigen mening en om het nog complexer te maken vaak ook nog onze eigen belangen.

Maar de komende vier jaar moeten we wel inspelen op de maatschappelijke uitdagingen zoals: woningbouw, zorg en ondersteuning, veiligheid, duurzaamheid of versterken van economie en werkgelegenheid. Daarom is het noodzakelijk dat ook de komende jaren, inwoners, ondernemers, onderwijs, belangenverenigingen en het gemeentebestuur met elkaar in gesprek zijn en blijven. Want in de Oude IJsselstreek gebeurt veel moois en er is nog heel veel meer mogelijk.

Dit betekent dat we open moeten staan voor elkaars argumenten, de dialoog zoeken en kiezen voor de beste oplossing. Dit betekent helaas ook, dat niet altijd iedereen het eens is met de gekozen weg of oplossing. Dit is onvermijdbaar, maar als we zoeken naar een zo groot mogelijk draagvlak ben ik er van overtuigd dat we goede stappen zetten en dat Oude IJsselstreek een aantrekkelijke gemeente is en blijft.

Want wonen in Oude IJsselstreek is meer dan een dak boven je hoofd hebben en hier wil ik mij de komende jaren graag voor inzetten.

b.kuster@oude-ijsselstreek.nl

Portefeuille

  • Jeugdzorg
  • Participatiewet
  • Schuldhulpverlening
  • Meedoenbeleid
  • Sport
  • Internationale Samenwerking.

Gebiedswethouder voor Ulft en Gendringen.