Bert Kuster en Henk Hengeveld zijn de vertegenwoordigers van Lokaal belang in het college van Burgemeester en Wethouders. 

Burgemeester en wethouders vormen samen het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college bereidt besluiten voor, die in de raad worden genomen. Dit betekent dat zij de voorstellen maakt waarover de gemeenteraad beslist. Tot de taken van het college behoren verder onder meer de uitvoering van de besluiten van de gemeenteraad en het uitvoeren van allerlei wetten en regelingen van rijk en provincie.

Bert Kuster

Mijn naam is Bert Kuster, ben 54 jaar en woon in Ulft. Ben getrouwd, vader van twee zoons en één dochter. Mijn hobby’s zijn voetbal, wandelen/fietsen, een goed boek en het kijken van leuke series op TV.

Ik ben inmiddels ruim 15 jaar actief in de gemeentepolitiek, o.a. in de functies van partijvoorzitter, fractieassistent, raadslid en fractievoorzitter.

Sinds mei 2014 ben ik, namens Lokaal Belang, wethouder in de gemeente Oude-IJsselstreek. Voordat ik wethouder werd, was ik manager bij de Rijksoverheid o.a. bij de Douane en de Belastingdienst.

De gemeente is de overheid die het dichts bij de inwoners staat en besluiten neemt die onze inwoners direct in hun leefomgeving raakt. Daarom heb ik gekozen voor Lokaal Belang, omdat deze partij niet gebonden en verbonden is met de landelijke politiek.

Lokaal belang is een partij die graag een afspiegeling wil zijn van de inwoners van onze gemeente. Het maakt hierbij niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw, of welke culturele achtergrond je hebt. Lokaal Belang kiest voor eerlijke, realistische en praktische oplossingen. Dit doen we in overleg met onze inwoners en belangenverenigingen. Daarom voel ik me thuis bij deze partij.

Wonen in de gemeente Oude-IJsselstreek is meer dan “een dak boven je hoofd hebben”. De gemeenten, maatschappelijke instellingen, het bedrijfsleven, de politieke partijen en onze inwoners moeten hierin samenwerken, alleen dan blijft onze gemeente een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. Hier wil ik mij graag voor inzetten.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Henk Hengeveld

Mijn naam is Henk Hengeveld, 64 jaar, getrouwd, 3 kinderen (die inmiddels allen hun eigen stek hebben gevonden) en 2 kleinkinderen.
Sinds 2008 wonen we Ulft, daarvoor woonden we in Silvolde en Varsseveld.
Ik ben altijd werkzaam geweest in de technische sector en vanaf 2012 geniet ik van mijn prepensioen en kan ik genieten van mijn hobby`s zoals zingen bij het Ettens Mannenkoor en wandelen.

Daarnaast heb ik me altijd betrokken gevoeld bij de plaatselijke politiek en heb dit kenbaar gemaakt door al vroeg lid te worden van Lokaal Belang, een partij die dicht bij haar inwoners staat, met korte lijnen.
Een lokale partij, zonder binding, heeft veel meer vrijheid om specifiek lokaal beleid te maken. Wij hoeven geen zware rugzak met landelijke opvattingen, ideeën en standpunten mee te zeulen. Een belangrijke drijfveer voor mij is, behalve het verschil van inzicht over de lijn die landelijke partijen hebben, over bijvoorbeeld de grote decentralisaties in het sociale domein, dat we de menselijke maat niet uit het oog verliezen.
Alleen het lidmaatschap van LB vond ik onvoldoende, en ik heb me daarom van 2005 tot 2010 ingezet als fractie-assistent en vanaf 2010 tot nu als raadslid. De afgelopen jaren heb ik me voornamelijk bezig gehouden met gemeentelijke financiën, openbare orde, veiligheid, duurzaamheid en personeel & organisatie.

Waarom nu wethouder?
Na een roerige tijd in de gemeentelijke politiek bleek het tijd om het roer om te gooien.
Ik wil de verantwoording op me nemen en me inzetten om samen met de raad, met maatschappelijke instellingen, het bedrijfsleven en onze inwoners een koers uit te zetten die past bij de gemeente Oude IJsselstreek.
Ik wil voor iedereen een bestuurlijk aanspreekpunt zijn. En het wordt tijd dat we samen aan het werk gaan!

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.