Afscheid van Ine, Mia en Erik

Gisteravond heeft de gemeenteraad afscheid genomen van tien raadsleden die in de nieuwe periode niet terugkeren. Bij Lokaal Belang vertrekken drie iconen met een enorme bak aan ervaring.

Ine Hofs stond al in 1990 op de kieslijst en trad in 1998 voor het eerst toe tot de gemeenteraad van Wisch. Ine kenmerkt zich in haar ongekende dossierkennis en haar gedrevenheid om dossiers tot de laatste details uit te zoeken.

Mia Verwaaijen zat sinds 2002 in de raad en was daarvoor al een aantal jaar fractie-assistent. Mia is zeer begaan met anderen en heeft zich altijd hard gemaakt voor mensen die minder te besteden hebben. Daarnaast was ze kartrekker bij het afschaffen van de hondenbelasting.

Erik is sinds 2004 bij Lokaal Belang actief en trad in 2013 toe tot de raad. Erik is een sterk commissievoorzitter, staat bekend om zijn grote dossierkennis en hij is een echte netwerker. Daarmee was hij een goede vertegenwoordiger in zowel de raad van Oude IJsselstreek als in de Achterhoek Raad.

Mia is voor haar lange staat van dienst koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Ine Hofs had ook recht op deze koninklijke onderscheiding, maar heeft deze niet aangenomen. Ze gaf aan dat er heel veel actieve inwoners, vrijwilligers en mantelzorgers zijn die eerder in beeld zouden moeten komen voor zo’n beloning. Haar onderscheiding komt wat haar betreft toe aan al deze actieve inwoners, vrijwilligers en mantelzorgers in onze gemeente.

Lokaal Belang wil Ine, Mia en Erik ontzettend bedanken voor hun jarenlange toewijding en inzet. Ook de raadsleden van de andere fracties die afscheid hebben genomen, danken we voor de samenwerking de afgelopen jaren.

ine-mia-erik-afscheid.jpgine-mia-erik-bestuur-afscheid.jpgmia-onderscheiding.jpg