Ben Hiddinga: ‘de woningbouw weer op gang krijgen’

Ik heet Ben Hiddinga -58 jaar- en woon samen met mijn vrouw Mireille en onze jongste nog thuiswonende zoon Floris op de Heelweg.
In 2006 zijn wij vanwege werk vanuit de Betuwe naar deze mooie streek verhuisd. En daar hebben we geen moment spijt van gehad.
Het is hier fijn wonen. De omgeving is subliem en de mensen zijn prachtig.
Dat moet op z’n minst zo blijven, maar liefst nog beter worden. Daar zet ik me graag voor in; met de blik vooruit, maar ook een beetje schuin naar achteren kijkend. Je moet weten waar je vandaan komt om goed vooruit te kunnen komen!

De afgelopen 4 jaar ben ik namens Lokaal Belang wethouder geweest. Mijn voornaamste doel was en is om de woningbouw weer op gang te krijgen. Vanaf nul opnieuw beginnen. Niet alleen op het gemeentehuis, maar ook in de regio en op het provinciehuis. Het is gelukt! Er worden weer volop plannen gemaakt en woningen gebouwd. Voor onze inwoners en iedereen die bij ons wil komen wonen. We gaan de komende jaren meer dan 2000 woningen bijbouwen. In uitbreidingswijken, maar ook op de zogenaamde “rotte kiezen”. Daarnaast komen er op korte termijn voor de eerste nood rond de 100 tijdelijke woonruimten in onze kernen bij.
Het is alle hens aan dek om ons bedrijfsleven goed te bedienen. Een gezond bedrijfsleven is goed voor de werkgelegenheid. Iedereen een baan en een goed inkomen. Dat is waar ik naar streef!
Daar horen ook nieuwe bedrijventerreinen bij. En innovatie en nieuwe arbeidskrachten. Onze gemeente aantrekkelijk maken voor jonge startende ondernemers. De samenwerking tussen bedrijven stimuleren.

En dat alles in een prachtige, groene en ruime omgeving. De unieke kracht van Oude IJsselstreek! Die kracht moet overeind blijven en daar hebben we iedereen voor nodig.
Ik wil me er de volgende 4 jaar graag weer voor inzetten, want er is nog veel te doen.
Als u dat ook vindt, stem dan 16 maart op LIJST 1, nummer 3.
 
Met vriendelijke groet,
Ben Hiddinga

fb-benhiddinga.jpg