Gewoon blieven deurgaon ………..

De verkiezingen naderen en veel politieke collega’s zijn in rep en roer. Drukker dan anders om maar hun standpunten onder de aandacht te brengen en die van anderen te bekritiseren. Niet gek, want er staat wat op het spel. Ik ben er meer van om het hele jaar een luisterend oor te hebben gemuudelijk onder een bakkie koffie. Er zijn een paar hoofdpunten die er de laatste jaren uitspringen. Neem nu woningbouw in onze gemeente. Er is meer vraag naar woningen gekomen dan dat iedereen ooit gedacht heeft. Er mag gebouwd worden maar bouwers zijn er niet genoeg meer. We kunnen veel beloven als gemeente, maar wie moet al die woningen bouwen in de komende jaren? De bouwprijs en ook de handjes blijven bepalend voor de komende tijd. Hopelijk komt alles goed op zijn pootjes terecht.

De bereikbaarheid van onze gemeente blijft ook van belang. Ik koppel vergrijzing en bereikbaarheid vaak aan elkaar. Jeugd trekt weg en komt niet meer terug omdat het openbaar vervoer onvoldoende is. Volle bussen en treinen en maar gedeeltelijk dubbelspoor tot aan Doetinchem. Dit had in mijn ogen tot minimaal Winterswijk gemoeten. Maar er gloort wat aan de horizon. Hopelijk komen de plannen voor meer dubbelspoor nu goed op de rails.

In het buitengebied van de gemeente is het goed wonen. Door goede bedrijfsvoering, aandacht en zorg kan dat zo blijven. In de Oude IJsselstreek zitten vakbekwame boeren die weten hoe ze op een verantwoorde manier voedsel kunnen produceren. Het landschap wordt hierbij zeker niet uit het oog verloren. Denk aan de vele kerkenpaden die aangelegd zijn in onze gemeente en waardoor men met plezier door de bossen, langs houtsingels, akkers en de weilanden kan fietsen. Maar de vraag wordt wel een keer actueel: wanneer zijn er een keer genoeg bomen? Mensen die denken dat er niet veel groen is in de gemeente oude IJsselstreek wil ik wel een keer het tegenovergestelde laten zien.

Ik heb zo maar een paar onderwerpen onder uw aandacht kunnen brengen. Uiteraard is er veel meer te noemen. Maar waar in het kort op neer komt is dat ik wil werken aan een goede samenwerking tussen inwoners en de gemeente. Zo bouwen we samen aan een leefbare gemeenschap, betrokken op elkaar en op de toekomst.
Heeft u nog vragen of onderwerpen die onder de aandacht mogen komen, dan mag u altijd contact opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar onder 0613220718 of via de mail gerrit@vossers.nl

Niet kijken naar de onmogelijkheden maar naar wat wel kan en verder gewoon blieven deurgaon ………..

Stem daarom op 16 maart Lokaal Belang lijst 1 – nummer 5 Gerrit Vossers

fb-gerritvossers.jpg