Groen licht bouw MMP Gendringen

MMP.png

Zorgaanbieder Azora is al sinds 2011 bezig is met de ontwikkeling van nieuwbouw voor het woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel (MMP) in Gendringen, kan verder. Gisterenavond werd het bestemmingsplan voor de nieuwbouw goedgekeurd door de gemeenteraad. Naast Lokaal Belang stemden ook CDA, 2 raadsleden van de VVD en D66 voor goedkeuring.

Lokaal Belang is blij voor de bewoners en het personeel van het MMP: het huidige gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen.

Het nieuwe MMP krijgt diverse woonvormen: wooneenheden van zorginstelling Azora en zelfstandige wooneenheden van Estinea en Wonion voor begeleid en regulier wonen. Ook staan er multifunctionele ruimtes en een restaurant gepland. De nieuwbouw zal uiteraard duurzaam en gasloos gebouwd worden. De wooneenheden zullen “nul-op-de-meter” worden. Het nieuwe woonzorgcentrum zal ons inziens een stevige impuls geven aan de dynamiek van het centrum van Gendringen.

Na jarenlang overleg, schetsen enontwikkelen door de initiatiefnemers lag er een levensvatbaar plan en wij vonden dat dit initiatief beloond moest worden! Goed voor Gendringen, goed voor onze gemeente.
Wij wensen Azora, Wonion en Estinea veel succes met de bouw en we hopen dat het verdere bouwproces soepel en vlotjes verloopt. Aan ons zal het niet liggen!