Iris Epping

Ik ben Iris Epping en woon in Silvolde. Na het volgen van de cursus Politiek Actief ben ik november 2021 geïnstalleerd als fractie-assistente.
 
Als afgestudeerd ingenieur Urban Systems and Real Estate (Stedelijke Systemen en Vastgoed) heb ik veel belangstelling voor woningbouw, maar ook duurzaamheid. Sinds februari ben ik Trainee Duurzame Ontwikkeling bij Xstate dat samenwerkt met Bestuursacademie Nederland. Mijn eerste opdracht is als Beleidsmedewerker Duurzaamheid en Energie bij 1Stroom, de ambtelijke samenwerking tussen gemeente Duiven en Westervoort. Ik vind vooral dat we lokaal bezig moeten zijn, zo dicht mogelijk bij huis. Het promoten van lokaal geproduceerde producten vind ik belangrijk. Deze moeten makkelijk te verkrijgen zijn; zo help je lokale ondernemers én verminder je de CO2 uitstoot omdat er minder transport nodig is. Dieren vind ik ook belangrijk, je kunt ze al helpen door het gebruik van inheemse planten met een zo lang mogelijke bloeiboog en dat ziet er ook nog eens mooi uit.
In mijn vrije tijd sport ik graag en maak boswandelingen met onze Tervurense herder Sandor en hou Monty, mijn witbuikegel, gezelschap.
 
Verder ben ik in het weekend veel bezig met fotografie. Ik ben vaak te vinden langs het veld bij Sportclub Silvolde en maak ook foto’s bij CV de Metworst. Ik hou van reizen en heb geruime tijd in het buitenland gewoond (Engeland, de Verenigde Staten en India). Hierdoor heb ik veel kennis, liefde voor verschillende culturen en verplaats me makkelijk in anderen. 
 
Samen met Lokaal Belang en als lid van de commissie fysieke leefomgeving wil ik mij er voor inzetten dat er meer duurzame en betaalbare woningen komen en dat onze lokale ondernemers gesteund worden.
 
Email: i.epping@lokaalbelang.info
Fractie-assistent
Lid commissie FL