Lokaal Belang vraagt om doorrekening scenario’s zwembaden

altVooruitlopend op de raadsrotonde over de zwembaden van a.s. maandag heeft de fractie van Lokaal Belang behoefte aan de doorrekening van enkele scenario’s.

Om een duidelijker beeld te kunnen krijgen van de financiële kaders hebben wij het college ook gevraagd om in de raadsrotonde van maandag de actuele kosten van 2012 van de baden te presenteren, alsmede een prognose voor de kosten voor 2013.
 
In het collegevoorstel staat dat, als er zich geen marktpartijen melden, het college teruggrijpt naar het rapport van Andres. Daarin werd geconstateerd dat alleen opknap van de Blenk binnen de huidige financiële kaders zou passen. Zoals ook in de eerdere discussies door ons is aangegeven, vindt de fractie Lokaal Belang dit geen maatschappelijk verantwoorde oplossing.

Lokaal Belang beseft zich dat de besluitvorming rondom de zwembaden een complexe zaak is, maar hoe meer partijen de schouders onder dit dossier willen zetten, hoe groter de kans is op een oplossing. Bij partijen denken wij niet alleen aan de gemeente, maar ook aan marktpartijen en de kracht vanuit onze samenleven vanuit (belangen)verenigingen en vrijwilligers.

Voor een overzicht van alle gestelde vragen aan het college, klik hier.