Lokaal Belang zet de Oude IJsselstreek in bloei!

Beste inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek,

Vorig jaar was het 15 jaar geleden dat Lokaal Belang voor het eerst gekozen werd in de raad van de nieuwe gemeente Oude IJsselstreek. We waren van plan om het samen met jullie te vieren door onze gemeente in bloei te zetten. Helaas gooide Corona roet in het eten. Na een vervelend jaar vind je bij wijze van oppepper deze week een zakje met meerjarig bijenmengsel in je brievenbus.

(Heb je geen envelop met zaadjes ontvangen? Stuur even een mailtje naar secretariaat@lokaalbelang.info)

We hoeven je niet te vertellen dat de flora en fauna best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je kunt hierbij helpen door in je tuin, op je balkon of terras of in je omgeving de zaadjes te zaaien die je in uw brievenbus heeft gekregen.
Samen met je buren is er helemaal wat moois van te maken. Wij hopen dat je met ons meedoet. We gaan de Oude IJsselstreek nog mooier maken!

bloemen-taart.pngWin een taart!

De 5 mooiste bloemenfoto’s worden beloond met een heerlijke taart!
Je kunt je foto’s opsturen naar bloemen@lokaalbelang.info of delen op onze Facebook pagina: www.facebook.com/LokaalBelangOIJ

Samen met je buren, kinderopvang, school of vereniging

Hoe leuk is het om samen met je buren het bloemenzaad een mooi plekje te geven waar je deze zomer extra kunt genieten. En jij niet alleen, bijen en andere insecten ook. Het wordt niet alleen mooi, maar het is ook nog eens erg nuttig!

Zaai-instructies

Zaaitijd: Vanaf eind maart t/m begin juli direct op de plaats van bestemming.
Bij voorkeur in de volle grond. Het zaad goed verspreiden en met een dun laagje aarde bedekken. Houdt het vochtig.
Bloeitijd: juni-september, afhankelijk van de zaatijd en het soort.

Meerjarig bijenmengsel

Het meerjarige bloemenmengsel bestaat o.a. uit: gele kamille, margriet, korenbloem, groot kaasjeskruid, teunisbloem, klaver, klaproos, vergeet-mij-nietje en zonnebloem.