Mia Verwaaijen, het gezicht van Lokaal Belang in Terborg

Mia Verwaaijen – Roosendaal heeft vorige week dinsdag afscheid genomen van de gemeenteraard. Ze had al eerder aangegeven dat ze in 2022 wilde stoppen als raadslid. We hebben haar een paar vragen gesteld en wat foto’s verzameld die je onder het artikel vindt.

Sinds wanneer ben je politiek actief en hoe ben je erin verzeild geraakt?
Sinds 2000, toen werd ik “meegelokt” door voormalig wethouder Frans Spekreyse naar Gemeentebelangen Wisch.

Welke functies heb je bekleed in deze periode en van wanneer tot wanneer? (fractie-assistent, raadslid)
Ik was fractie-assistent vanaf maart 2002 tot januari 2003, daarna raadlid. Eerst in Wisch en vanaf 2005 in Oude IJsselstreek

Wat is het leukste dat je meegemaakt hebt in je politieke carrière?
Nou leukste… maar voor mij was het mooi toen het debat over afschaffing van de hondenbelasting een cruciale wending kreeg toen raadsleden van andere partijen op eigen titel tegen hun partijstandpunt in toch vóór stemden en het voorstel tot afschaffing aangenomen werd.
Verder de georganiseerde reisjes/excursies die voor extra samenhang in de raad zorgden en het werk daarvoor/daardoor veraangenaamden.

Heb je ook wel eens een blunder gemaakt?
Oh, dat zal best. Tekst vergeten of een afspraak, maar verder heb ik de schade beperkt, denk ik.

Wat zijn volgens jou je sterke kanten en waarin heb je het verschil kunnen maken?
Aanspreekbaar en vindbaar zijn voor de inwoners, op de achtergrond. Binnen de fractie probeerde ik de verbindende factor te zijn. Volgens mij ging me dat aardig af.

Wat wil je zittende en nieuwe raadsleden meegeven?
Samenspraak en samenwerking! Genieten, want het is ook gewoon leuk! Partijpolitiek is voor de verkiezingen, alles op scherp zetten. Nu is het de neuzen de zelfde kant op zien te krijgen en samen voor een nog mooiere gemeente Oude IJsselstreek te gaan.

Nu je opeens zoveel vrije tijd hebt; op welke manier(en) ga je daar invulling aan geven?
Ik ben al jaren vrijwilliger bij SAM goede doelen winkel in Terborg en dat hoop ik nog lang vol te houden. Verder hebben we een groentetuin die weer de nodige aandacht vraagt. En nu het voorjaar er aankomt, komt onze boot weer uit haar winterslaap en gaan we genieten van ons mooie Nederland en natuurlijk ook van onze mooie Oude IJssel. Samen met kinderen/kleinkinderen en natuurlijk onze hondjes!

Naam: Mia Verwaaijen
Geboren: 1956 in Etten
Woonplaats: Terborg
Hobby’s: Honden – tuinieren – diamant painting – varen op onze boot

mia-verwaaijen.jpgfb-miaverwaaijen.jpgmiaverwaaijen2018.jpgfractie1.jpgmiaverwaaijen-1.jpgrondleiding_montferland.jpg27-miaverwaaijen.jpgverwaaijen-roosendaal_mia_lb.jpgmia-onderscheiding.jpg