Oud-bestuurslid Hans ten Have overleden

Vandaag ontvingen we het bericht dat Hans ten Have woensdagavond 13-06 overleden is. Hans was vanaf het prille begin betrokken bij Lokaal Belang. Eerst als bestuurslid in het interim bestuur, samengesteld uit bestuursleden van Gemeentebelangen Wisch, Silvolde 2000 en de Vrije Lijst.
Daarna als penningmeester en bestuurslid van Lokaal Belang.

In 2015 nam hij afscheid van het bestuur na meer dan 35 jaar politiek betrokken te zijn. Allereerst bij Gemeentebelangen Wisch, maar eind jaren tachtig uit liefde voor zijn dorp Silvolde een van de kartrekkers voor de oprichting van Silvolde 2000.

Tot zijn 63e is Hans fractievoorzitter geweest maar heeft toen wegens drukke zakelijke bezigheden moeten besluiten om terug te treden. Helemaal terugtreden kon hij natuurlijk niet; daarvoor was hij te veel betrokken. Tot 2003 was hij bestuurslid van Silvolde 2000 en na de fusie van de drie lokale partijen werd hij bestuurslid van Lokaal Belang.

Hans heeft zich vanaf de allereerste bijeenkomst laten kennen als een pleitbezorger voor Silvoldse zaken. Silvolde was zijn dorp dat hem aan het hart gingen dat is ongetwijfeld ook de drijfveer geweest voor zijn grote inzet. Hans is gemist in het bestuur, maar was altijd aanwezig op de ledenvergaderingen, waar hij duidelijk zijn mening gaf over politieke zaken.

Sinds kort wisten we dat hij ernstig ziek was en daarom gisteren niet bij de ledenvergadering aanwezig kon zijn. Niet wetende dat hij gisteravond rustig ingeslapen is en dat Silvolde hiermee een pleitbezorger heeft verloren.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verlies.

Namens bestuur en leden Lokaal Belang.

Wilda Kobes, secretaris

14-06-18