Ria Ankersmit

Wie is Ria Ankersmit?

Op de plek waar ik 50 jaar geleden ben geboren woon ik sinds 2011 met mijn man en twee dochters. In het mooie buitengebied van Westendorp staat onze boerderij “De Keizer” die wij in 2009 hebben gekocht van mijn ouders en waar we nu dagelijks genieten van de vrijheid en de natuur om ons heen.

Als kind heb ik meegekregen dat een bijdrage leveren aan je eigen leefomgeving belangrijk is. Dat niets vanzelf gaat en als je invloed wilt hebben dat je dat zelf in de hand kunt hebben.
Mijn voorbeelden daarin zijn:- mijn ouders die nog steeds zeer betrokken zijn en in hun drukke arbeidszame leven bestuurlijk zeer actief zijn geweest in diverse verenigingen en in de gemeente politiek (Gemeentebelang Wisch).  – Han Hemink, mijn oom, was van 1986 tot 1994 wethouder van de voormalige gemeente Wisch. Na de gemeentelijke samenvoeging in 2005 werd hij lid van Lokaal Belang. De partij die ik nu mag vertegenwoordigen als wethouder.

Tijd voor iets nieuws na 18 jaar senior consultant bij Atir waar ik mij als persoon heb ontwikkeld tot wie ik nu ben. Betrouwbaar, enthousiast, integer, analytisch, recht door zee, resultaatgericht, klantgericht, gedegen en gedreven. Het werken voor overheid, semi-overheid, gezondheidszorg, onderwijs, industrie, vervoerders en zakelijk dienstverleners heeft mij een zeer brede kijk gegeven op onze samenleving waarin we allen dagelijks ons ding doen.

Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan in diverse commissies en een hoofdbestuur; 5 jaar voorzitter van Westendorpsbelang hebben mij laten zien dat ik besturen leuk vind en er veel energie van krijg. In mijn huidige rol als vice voorzitter van Stichting Westendorpshuus ervaar ik dat eveneens. Je voelt als bestuurder en ondernemer verantwoordelijkheid en werkt met alle betrokkenen; werknemers en vrijwilligers aan een gezamenlijk doel.

Ik heb een goed gevoel voor verhoudingen en belangen en kan partijen bij elkaar brengen en verbinden om gezamenlijk tot een succesvolle invulling te komen met het meest grote draagvlak van u als burger. ‘In vertrouwde handen’ is hier wel zeer op z’n plaats.

Een bijdrage leveren en ook invloed willen hebben op ons aller en mijn eigen leefomgeving  voelt als een plezierige “verplichting”.

graag tot ziens
met vriendelijke groet,

Ria Ankersmit

r.ankersmit@oude-ijsselstreek.nl

Portefeuille

  • Natuur, groen en plattelandsontwikkeling
  • Financiën
  • Wegen en riolering
  • Verkeer, vervoer en mobiliteit
  • Project N18/A18

Gebiedswethouder voor Sinderen, Breedenbroek-Voorst, Netterden, Etten, Megchelen, Varsselder en Bontebrug.