UUTHUUSKES, HOE NU VERDER?

Massaal is er afgelopen weken interesse getoond in ons Uuthuuskes-plan, we begrijpen dat volledig! Voor velen van jullie kan het een mooie betaalbare woonplek zijn in jullie eigen kern.

Maar zoals altijd is er wel tijd nodig voordat een omvangrijk plan als dit gerealiseerd is. De eerste grote stap is begin november gezet toen de gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft besloten om het benodigde geld hiervoor vrij te maken.

Het college is nu aan zet en gaat uitzoeken waar de huisjes kunnen komen te staan,  wie de huisjes gaat bouwen, wie ze gaat plaatsen, wie ze gaat verhuren, etc.

Als Lokaal Belang kunnen we ons goed voorstellen dat jullie je al willen inschrijven voor een Uuthuuske. Helaas is het nog niet zover. De uitwerking van het plan ligt op dit moment bij de gemeente. Via de gemeente Oude IJsselstreek zal ook de communicatie over de voortgang van dit plan via diverse kanalen ( website, social media, Gelderse Post) verzorgd worden.

Jullie kunnen je natuurlijk wel vast inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief woningbouw. Op die manier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen aangaande woningbouw.

https://www.oude-ijsselstreek.nl/form/aanmelden-nieuwsbrief-woningbouw