Een plek onder de zon

Oude IJsselstreek is een gemeente waar het fijn wonen is. Maar niet iedereen die dat wil kan er op dit moment wonen. Jongeren blijven noodgedwongen thuis wonen. Gescheiden mensen zijn op zoek, maar kunnen niets passends vinden in de eigen gemeente.

Geen woorden maar daken

Gelukkig Is de gemeente druk met het omzetten van “woorden in daken”. Omdat dit meerjarige trajecten zijn, is de ‘flex-woningen-motie’ met brede instemming aangenomen. Door het bouwen van tijdelijke flex-woningen wordt versneld voorzien in woonruimte.

Als partij waren we bij de meeste informatiebijeenkomsten aanwezig, om te spreken met inwoners en sfeer te proeven. Discussies die er gevoerd worden zijn vaak goed. Toch merk je soms ook weerstand, vooral bij het aanwijzen van locaties. Zelf woon ik tegenover een beoogde uitbreidingslocatie. En hoewel ik óók liever weilanden dan woningen tegenover me zie snap ik de behoefte wel. Daarom hoop ik dat ook ú de ruimte wilt geven in uw buurt, zodat iedereen een plek kan krijgen om te wonen. Voor alle inwoners die een woning zoeken.