Veilig naar school

Afgelopen 14 maart was ik als toehoorder bij de kinderraadsvergadering in de DRU te Ulft; voor de eerste keer voorgezeten door waarnemend burgemeester Mirjam Maasdam.

De onderwerpen op de agenda waren de week van het geld, mobiliteit en veiligheid rondom school. Wethouders Marco Bennink (financiën) en Ria Ankersmit (mobiliteit) waren ook aanwezig. Net als twee politieagenten uit onze gemeente (veiligheid).

De kinderraadsleden spraken o.a. over leeftijdsgenoten die zonder een broodtrommel op school komen, het veilig naar school kunnen fietsen en dat de meeste kinderen met de auto worden gebracht. Zij vroegen zich af: is dat wel altijd veilig?
De politie sprak over de veiligheid van de schoolpleinen en of kinderen zich daar veilig voelen. En mag de mobiele telefoon mee in de klas of moet die een ‘telefoonhotel’ geplaatst worden?

Ook stond de Opschoondag van 16 maart op de agenda. Vooraf werd verteld dat ze met de opgehaalde zakken geld op konden halen en dit aan een goed doel konden schenken. Enkele raadsleden sloten aan om de kinderen te ondersteunen en te motiveren om zoveel mogelijk zwerfafval op te halen. Met een succesvol eindresultaat: €175 voor het goede doel! Waar het geld aan gedoneerd wordt, bepalen de kinderraadsleden tijdens hun volgende kinderraadsvergadering.