Ton Looman

Veiligheid is een relatief begrip, aangezien niets onder alle omstandigheden volledig zonder gevaar is.

Mijn naam is Ton Looman, sinds 2012 fractie-assistent bij Lokaal Belang Oude IJsselstreek.
Sinds 1995 woon ik samen met mijn vrouw en onze twee honden in het mooie buitengebied van Silvolde.
Vanuit mijn achtergrond als beveiliger en beveiligingsadviseur, vind ik veiligheid een belangrijk onderwerp in de omgeving waar ik woon, werk en leef.
Door het openen van onze grenzen en het instellen van een nationaal politiekorps (minder politie en minder tijd), wordt er meer gevraagd van ons als inwoner van de gemeente Oude IJsselstreek.
Daarom heb ik mij aangemeld voor de wijkgroep Buurt WhatsApp Bontebrug en Kroezenhoek. Een Buurt WhatsApp is bedoeld als buurtwacht en heeft vooral een signaleerfunctie om de politie van meer ogen en oren te voorzien. U kunt bijvoorbeeld samen met buurtbewoners een verdachte in de gaten houden. (maar let altijd eerst op uw eigen veiligheid!)

Het gebruik van de Buurt-WhatsApp gaat volgens de SAAR afkorting. SAAR is bedacht door politie en burgers en betekent het volgende:

S = Signaleer (een verdachte situatie wordt ontdekt)
A = Alarmeer 112 ( bel de politie met uw waarnemingen)
A = App om uw waarneming bekend te maken (de actuele meldingen en meld dat 112 gebeld is)
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon. De bedoeling is het verstoren van de plannen van de verdachte persoon (‘zaak stuk te maken’). Doe dit door bijvoorbeeld een praatje te maken met de persoon. Maar alleen als dit veilig en zonder risico’s kan!

Mocht uw interesse ook gewekt zijn, kijk dan even op de website:
http://www.silvoldeonline.nl/buurtwhatsapp

Groeten uit Silvolde,

Ton Looman​