Verslag werkbezoek firma Kramp Varsseveld

altOp 13 november is een afvaardiging van de raad van de gemeente Oude-IJsselstreek op werkbezoek geweest bij de firma Kramp in Varsseveld. Een 5- tal leden van de fractie van Lokaal Belang waren hierbij aanwezig. Als eerste informeerde de directie alle aanwezigen over de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf en daarna volgde er een rondleiding.

De firma Kramp is ruim 75 jaar geleden begonnen in Varsseveld, met de verkoop van onderdelen voor tractoren in de agrarische sector. Deze activiteiten zijn uitgegroeid tot de huidige technische groothandel, voor de industrie en de landbouw, met een voorraad van 85 miljoen euro.

Men is actief in het binnen- en het buitenland en er zijn, naast Nederland, vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland. In totaal heeft de firma Kramp 1400 medewerkers in dienst, waarvan ruim 700 in Varsseveld. De firma Kramp wil graag groeien en wil dat doen in Varsseveld. Wanneer deze plannen doorgaan, zouden deze 150 arbeidsplaatsen kunnen opleveren.
 
Tijdens de rondleiding kreeg men, van een stedenbouwkundige, uitleg over de plannen. Men wil aan de noordzijde van het bedrijf (kant N318) een nieuwe hal bouwen. Er wordt nog onderzocht of de plannen van de nieuwe hal passen binnen het huidige bestemmingsplan.

Men wil nog wel graag een verdieping wil hebben, ten aanzien van de visuele aspecten van het plan. Dit kan door foto’s te maken van verschillende zichtlijnen vanuit het landschap, met de projectie van de nieuwe bedrijfshal er in verwerkt. Dan zal duidelijk worden of de nieuwe hal van invloed is op het landschapsbeeld.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we u informeren via onze website.