Afscheid wethouder Jan Finkenflügel

Op woensdag 2 december heeft de gemeente Oude IJsselstreek afscheid genomen van wethouder Jan Finkenflügel. Hij is niet teruggekeerd in het nieuwe college dat enkele weken geleden is geïnstalleerd.

Geboren op een boerderij in het buurtschap Wals en met zijn groene opleiding en werk in de groene sector en agrarisch onderwijs kun je stellen dat hij een groene achtergrond heeft. Daarom had hij ook een voorkeur voor de portefeuilles milieu, natuur, groen, plattelandsontwikkeling en ruimtelijke ordening. In een latere fase was ook de financiële portefeuille voor hem een belangrijk dossier. Belangrijkste document voor hem was altijd het maken van de algemene beschouwingen t.b.v. de jaarlijkse begrotingen.

Jan kan bogen op bijna 25 jaar ervaring in de lokale politiek. Lokale politiek was in deze periode zijn lust en zijn leven. Zijn inzet hiervoor is enorm geweest.

In 1986 stond Jan voor het eerst op de kandidatenlijst, maar dit werd niet direct beloond met een raadszetel. In 1990 lukte dit wel en tot 2005 was Jan raadslid voor de Vrije Lijst. Op het hoogtepunt had deze partij 4 raadszetels.

In de nieuw gevormde gemeente Oude IJsselstreek werd Jan gekozen als raadslid voor Lokaal Belang. In die periode heeft hij met een enorme gedrevenheid en passie allerlei functies in het openbaar bestuur vervuld.

Raadslid, commissievoorzitter, fractievoorzitter en in 2013 uiteindelijk wethouder.
In al deze functies was ‘de derde helft’ na afloop van de raadsvergadering altijd belangrijk voor hem.

Daarnaast was hij actief betrokken bij de ontwikkeling van het werken van gemeenteraden, via het landelijke project “Gemeenteraad van de Toekomst” en was hij als bestuurslid actief binnen het VNG, Euregio en Regio Rhein-Waal. Ook nam hij regelmatig deel aan bijeenkomsten van de Eurpese Ring van IJzersteden. Zijn kwaliteiten als vernieuwer kwamen in al deze functies uitstekend van pas.

Lokaal Belang wil Jan graag bedanken voor zijn enorme inzet en grote betekenis voor onze partij!