Als je de bal niet hebt, kun je niet scoren!

Een bekend voetballer zei eens: als je de bal niet hebt, kun je niet scoren!

Lokaal Belang wil dat de wethouder en de voetbalverengingen samen gaan scoren op het gebied van het onderhoud van de voetbalvelden.

Daarom hebben wij wethouder van Balveren symbolisch een voetbal aangeboden tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Deze bal is niet alleen bedoeld voor de wethouder, maar ook voor de twaalf voetbalverenigingen uit onze gemeente. 

Samen met deze voetbal hebben wij, met de PVDA en de VVD, een amendement ingediend. In dit amendement hebben we aangegeven dat de privatisering van het veldonderhoud kan worden uitgesteld tot 1 juli 2014.

De wethouder en de voetbalverenigingen zijn het op dit moment niet met elkaar eens, over hoe het veldonderhoud moet worden opgepakt en welke randvoorwaarden (waaronder de noodzakelijke financiën) hierbij horen. Daarom moet er in de periode tot 1 juli 2014 hard worden gewerkt door de wethouder en de verenigingen aan de volgende zaken:

– Overeenstemming over welke, speelvelden/trainingsvelden (volgens de KNVB-norm), er m.i.v. 1 januari 2014 niet meer door de gemeente worden onderhouden.
– Creëer tot 1 juli 2014 draagvlak bij de verenigingen voor een verdere uitvoering van de privatisering veldonderhoud.

Als Lokaal Belang zullen wij dit proces nauwlettend volgen en hebben de wethouder dan ook gevraagd om ons periodiek te informeren voor de voortgang die er wordt gemaakt.

Een meerderheid van de raad het dit amendement gesteund, dus de bal ligt nu bij de wethouder en de verenigingen!