Belangrijk voor Heelweg en Varsseveld: de eerste fietstunnel in gebruik.

Vanaf september 2017 is er rond Varsseveld zichtbaar veel werk verzet op en rond  de N18. Strak volgens planning (4 november) is nu de eerste fietstunnel opengesteld. Fietsers en voetgangers kunnen niet anders dan blij zijn dat men obstakelvrij (zonder stoplichten)- en veilig de andere kant van de N18 bereiken.

Vele omwonenden komen vaak een kijkje nemen naar het werk en zijn onder de indruk van de snelheid waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Een geoliede machine, bedrijven en medewerkers, soms 24 uur per dag aan het werk, in een paar maanden worden alle aanpassingen “uit de grond gestampt”.  Een compliment waard!

Meer dan 40 jaar is er gesproken over de doortrekking van de A18. Uiteindelijk was dit resultaat 8 jaar geleden het meest haalbare uit het beschikbare budget van 300 miljoen .

Ik ben blij dat Lokaal Belang 8 jaar lang zich is blijven inzetten voor deze 2 veilige fietsoversteken. En passant wordt er op dit moment, mede door de inbreng van inwoners,  ook een nieuw stuk fietspad langs de Zelhemseweg in Varsseveld, “last minute”  toegevoegd.

Maar natuurlijk houd ik mij namens Lokaal Belang als lid van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling ook bezig met andere zaken.
Het is voor mij een uitdaging om In de steeds sneller veranderende wereld tegelijkertijd te werken aan het nu …..en ook te werken aan de toekomst. We moeten oog hebben voor alles wat er om ons heen gebeurt. Stilzitten kan eigenlijk niet meer, maar het tempo volgen is vaak lastig;  inwoners, (vrijwilligers-)organisaties, bedrijven, etc. worstelen hiermee. Alleen kunnen we niet alles. Soms zijn er buren, collega’s of ondersteunende organisaties die je verder kunnen helpen. In mijn werk als raadslid zoek ik altijd naar mogelijke samenwerkingsverbanden.

Een andere uitdaging naast mijn werk als raadslid voor Lokaal Belang, is het draaiend houden van de Wereldwinkel in Varsseveld. Samen met 40 andere enthousiaste vrijwilligers doe ik dat sinds de oprichting in 1997.

Mede dankzij dat vrijwilligerswerk heb ik de mogelijkheid om veel inwoners te spreken en hoor hierdoor veel over wat er leeft in en rond onze gemeente. Hier kan ik als raadslid weer mijn voordeel mee doen!

 

Met vriendelijke groet

Ine Hofs