‘Er komt een mooie zomer aan’

Wie nu naar een supermarkt, kroeg of winkel gaat, kan zich bijna niet meer voorstellen dat we begin dit jaar nog in een harde lockdown zaten. De afgelopen jaren hebben er op het gebied van welzijn bij ontzettend veel mensen ingehakt. Gelukkig gaat het bij velen de goede kant op.

Er komt een mooie zomer aan. We hebben de afgelopen twee jaar een hoop festivals en feesten moeten missen. Andere activiteiten hadden nog veel beperkingen. Dit jaar kunnen we weer van een normale zomer genieten en dat is ook flink nodig. Alle maatregelen hebben ervoor gezorgd dat veel mensen, waaronder een grote groep jongeren, zich enorm eenzaam hebben gevoeld. Juist daarom is het belangrijk om elkaar nu weer op te zoeken.

Elkaar ontmoeten

Oude IJsselstreek heeft een rijk verenigingsleven. Deze verenigingen zijn onmisbaar voor het ontmoeten van nieuwe mensen, het vormen van vriendschappen en om elkaar te helpen als het even wat minder gaat. Ga daarom eens naar een activiteit van een vereniging of wordt actief als vrijwilliger. Zo houden we onze verenigingen in stand en kunnen we elkaar blijven ontmoeten.

Stephen Gijsbers
raadslid