Gerard Wildenbeest

Hallo!

Ik ben Gerard Wildenbeest. Geboren en getogen op de plek waar ik nu woon.

Onderaan de Marktstraat in Silvolde.

Ik woon hier samen met Ans die nu nog bij de Woelwaters in Ulft werkt maar met de zomervakantie stopt na 45 jaar onderwijs.

Ikzelf ben vorig jaar januari na 43 jaar Praktijkonderwijs, Prakticon in Doetinchem en de laatste 16 jaar Symbion in Didam, gestopt en geniet inmiddels heerlijk van mijn vrije tijd.

Met klussen in ons oude huis, tuinieren, fietsen, met de caravan erop uit trekken en natuurlijk het raadslidmaatschap namens Lokaal Belang weet ik mijn vrije tijd uitstekend te vullen.

Eerder moest dat allemaal naast je gewone baan maar ik kan nu fijn overdag mijn stukken lezen en nog eens ergens naar toe om een situatie te bekijken.

Toen in de vorige eeuw 2 leden van S2000 kwamen vragen of ik niet bij ze aan wilde sluiten vroeg ik mij af of dit wel wat voor mij zou zijn. Maar zie na ruim 20 jaar vind ik het nog steeds leuk.

Mijn speciale interesse gaat uit naar het sociaal domein.

Ik ben heel blij met hetgeen we in de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling samen hebben bereikt. Er is door de ambtenaren, portefeuillehouders en de raadsleden heel hard gewerkt aan de jeugdzorg, WMO, meedoen beleid, subsidiebeleid en last but not least na de uittreding bij Laborijn de oprichting en invoering van Stoer.
Sinds het ontstaan van de gemeente Oude IJsselstreek zijn we bezig met de huisvesting van ons onderwijs. Het voortgezet onderwijs is voorzien van nieuwe moderne gebouwen.

In Varsseveld en Terborg staan nieuwe gebouwen voor het basisonderwijs. Gendringen en Silvolde staan op stapel en ik hoop dat tijdens de volgende 4 jaar er ook duidelijkheid komt voor Etten en Ulft Zuid, Mariaschool en Woelwaters. Gebouwen waar modern inclusief onderwijs gegeven kan worden en die multifunctioneel zijn.

Lokaal belang is een partij die er probeert te zijn voor alle inwoners en dan is het fijn dat er zo’n gevarieerde fractie staat. Veel totaal verschillende mensen die samen proberen het beste te doen voor de inwoners van Oude IJsselstreek.

Email: g.wildenbeest@lokaalbelang.info
Functie: Raadslid
Lid commissie MO