Lentekriebels

Nu het voorjaar is aangebroken ga ik er graag op uit en geniet ik van alle mooie plekjes en de gevarieerdheid in het landschap in onze mooie gemeente. En wat ik het allermooiste vind en daar zijn we hier in de Achterhoek naar mijn bescheiden mening goed in: de manier waarop wij (nieuw)bouw inpassen in de omgeving. Dat vinden wij als gemeente in de ontwikkeling van alle wijken ook erg belangrijk. Ga uit van de bestaande situatie en pas daar je woningbouw op aan.

Niets is lelijker dan een kaal betonnen gebouw midden in een prachtig groene omgeving. Zoals de leerlingen van het Almende verderop in deze nieuwsbrief ook aangeven: “de nieuwe woningen moeten bij de omgeving passen!” 

Als we woningen willen bouwen dan doen we dat zo mooi mogelijk. Niet voor niets staan op de ontwerpplannen voor onze woonwijken op de uitbreidingslocaties namen als ‘boswoning ‘ ‘Achterhoeks wonen’ en ‘hofjes’. Tijdens de inloopmomenten voor de verschillende bouwlocaties spreek ik veel inwoners over wat zij vinden van onze woningbouwplannen. Wat ik steeds weer hoor is dat mensen blij zijn met het behoud van bestaand groen en met het toevoegen van nieuw groen op de locaties waar gebouwd wordt. Ik ben blij dat hier voldoende aandacht voor is zodat we het motto ‘wonen in het groen’ in de Achterhoek kunnen blijven waarmaken. Want zeg nu zelf; iedereen wordt toch gelukkiger van groen om zich heen?!

Ik wens u een fijn voorjaar toe!

Wethouder Ben Hiddinga.

 

(Uit Nieuwsbrief woningbouw – april 2024 Gem. Oude IJsselstreek)

03-benhiddinga.jpg