Lokaal Belang in Heelweg: Ben Hiddinga

Ben HiddingaHallo allemaal,

Mijn naam is Ben Hiddinga en ik woon op de Heelweg. Ik ben sinds 2012 betrokken bij de politiek in de gemeente Oude IJsselstreek. Eerst als fractieassistent en de laatste vier jaar als raadslid voor Lokaal Belang.
Ik wil graag iets betekenen voor de samenleving waarin ik leef. Vandaar dat ik me graag als Lokaal Belanger inzet voor onze prachtige en veelzijdige gemeente.
Dicht bij de mensen zijn en horen wat er leeft. Da’s mooi werk! Niets geeft me meer voldoening dan mensen te helpen die het nodig hebben.

Mijn persoonlijke interesse ligt het meest bij de fysieke leefomgeving. Wonen, werk, bereikbaarheid, voorzieningen, winkels, natuur, landschap: dat soort dingen. Maar ik realiseer me tegelijkertijd dat werk voor inkomen zorgt en je dus zelf in levensonderhoud kunt voorzien. Dat geeft voldoening. Ook besef ik dat je onderwijs nodig hebt om te kunnen werken en goed deel te nemen aan de samenleving. Dat je cultuur nodig hebt om een geluksmoment te ervaren en dat je sport nodig hebt om fit en gezond te blijven. Ook besef ik dat veel mensen het tempo in de samenleving niet bij kunnen houden en dat we daar oog voor moeten hebben. Herman Finkers zei al eens: “kalm aan en rap een beetje”.
Alles hangt dus met elkaar samen en dat maakt het zo ingewikkeld om goede keuzes te maken.

De politiek maakt die keuzes. Lokaal Belang is niet uitgesproken links of rechts: we proberen het gewoon zo goed mogelijk te doen voor al onze inwoners. Zoveel mogelijk rekening houden met ieders belangen en goed uitleggen waarom we die keuzes maken.
Is mensen helpen die het nodig hebben een linkse bezigheid: nee hoor. Het is gewoon naastenliefde: oog hebben voor je omgeving.
Is asfalt draaien om sneller op je werk te komen een rechtse hobby: nee hoor. Het is gewoon ervoor zorgen dat de boel hier leefbaar blijft.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik wil met deze principes me graag beschikbaar stellen voor de volgende raadsperiode. Spreekt het u aan; stem dan op 21 maart aanstaande

Lijst 1 Lokaal Belang nr. 6: Ben Hiddinga.

Groeten uit Heelweg