Lokaal Belang op werkbezoek bij RSR

RSRIn deze tijd, waar de zorg onder druk staat door landelijke bezuinigingen, is het belangrijk dat onze inwoners die aangewezen zijn op hulpmiddelen, goed geholpen worden. Met goede hulpmiddelen blijven zij mobiel. Men kan dan zelfstandig blijven functioneren en zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen.

Nu de gemeente steeds meer verantwoordelijk wordt voor veel taken vanuit de zorg, is het belangrijk dat wij als partij ons goed laten informeren over ontwikkelingen en mogelijkheden.

Daarom zijn wij op bezoek geweest bij RSR revalidatieservice in Silvolde. RSR is al een zeer lange tijd een belangrijke leverancier van hulpmiddelen in onze regio.

Naast een rondleiding in het bedrijf hebben we uitgebreid gesproken met vertegenwoordigers van RSR over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Daarnaast was ook het verbeteren van de samenwerking tussen gemeenten, zorginstellingen, verzekeraars en leveranciers van hulpmiddelen, een belangrijk item. De constatering is dat we nog veel kunnen verbeteren, waardoor inwoners die afhankelijk zijn van hulpmiddelen, beter geholpen kunnen worden.

We danken de firma RSR revalidatieservice voor de prettige ontvangst en de informatie die we vanuit dit bezoek hebben gekregen.