Nieuw bij Lokaal Belang: Marco Bennink uit Ulft

MET MIJ IN DE RAAD, KUNNEN VERENIGINGEN REKENEN OP RESULTAAT!

Ik ben Marco Bennink, geboren in Arnhem, maar vanaf mijn 7e levensjaar woonachtig in Ulft. Inmiddels woon ik er alweer 36 jaar en het is nog steeds prettig wonen en leven in Ulft en omstreken.
Samen met mijn vriendin Saskia hebben we in 2008 een woning gebouwd aan de rand van het DRU complex waar we lekker uitkijken op de Oude IJssel. Inmiddels hebben we 3 kinderen, 2 zoontjes van 9 en 4 en een dochter van 7 jaar oud.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om (fanatiek) te sporten. Ik doe aan voetbal bij VV Ulftse Boys en boks 1x in de week bij Mills gym. Daarnaast train en coach ik het jeugdteam van mijn zoontje en zit ik in de technische commissie van de Ulftse Boys om de uitgezette koers van de club te bewaken.

Voor mijn werk heb ik al meer dan 10 jaar te maken met de lokale politiek. Ik ben nl. financieel adviseur bij de gemeente Montferland. Daar ben ik coördinator van de gemeentelijke begroting (het huishoudboekje van de gemeente). Ook voor advisering van (grote) projecten en (individuele) wethouders en / of college word ik regelmatig ingeschakeld.
De politiek boeit, lokale ontwikkelingen volgen zich snel op en de veranderende rol van de gemeente maken het dat een gemeente dichtbij de inwoners moet staan. Samen met de inwoners kan een gemeente mooie initiatieven realiseren.
Lokaal Belang Oude IJsselstreek is een partij die deze uitgangspunten uitdraagt. Een partij die dichtbij de inwoners staat, wil samenwerken met de inwoners en een echt lokale partij is en geen landelijke partijprogramma hoeft te volgen. Onderwerpen worden door een “lokale bril” bekeken! Dit alles is voor mij de reden om mij op 21 maart 2018 verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Een van de speerpunten van Lokaal Belang die mij triggert is: ‘meedoen, bewegen, ontmoeten en ontspannen is belangrijk’. Doe mee op je eigen manier! Meedoen aan de samenleving is belangrijk voor het welbevinden van onze inwoners. Dit geldt zowel voor jongeren als ouderen en voor mensen met een beperking. Helaas wordt er tegenwoordig steeds meer van ons verlangd, zoals werk, gezin en een druk sociaal leven. Dit heeft zijn weerslag op o.a. het vrijwilligerswerk. Verenigingen zijn grotendeels afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te krijgen, waardoor we zien dat verenigingen het steeds lastiger hebben om hun hoofd boven water te houden.
Lokaal Belang is van mening dat een levendig verenigingsleven belangrijk is. Ik vind dat dat je hierdoor gelukkiger in het leven komt te staan.

Daarom maak ik me hier graag sterk voor de komende periode; problematieken inventariseren en oplossingen zoeken voor de toekomst. Ik wil voor verenigingen een luisterend oor zijn en ze kunnen op mijn steun rekenen.

Marco Bennink, plaats #8 bij Lokaal Belang