Verslag werkbezoek Politie en Brandweer

altOp maandag 19 november zijn een aantal fractieleden van Lokaal Belang, samen met andere raadsleden en burgemeester Hans Alberse, op werkbezoek geweest bij de Politie en de Brandweer.

Tijdens het werkbezoek is stilgestaan bij de werkwijze van de Politie en de Brandweer en zijn een aantal onderwerpen besproken die spelen binnen onze gemeente.

In 2012 zal het aantal diefstallen van fietsen licht stijgen ten opzicht van 2011. Wat hierbij opvalt is dat vooral de duurdere (elektrische) fietsen het doelwit zijn van criminelen, die deze vooral bij openbare gebouwen wegnemen.

Het aantal woninginbraken zal in 2012 waarschijnlijk lager zijn dan het aantal in 2011.
 
Om gevallen van overlast op ontmoetingsplekken van de jeugd tegen te gaan, willen de wijkagenten in contact te komen met de jeugdigen om te kijken wat de oorzaak is van eventueel negatief  gedrag, en proberen deze om te buigen naar positief gedrag d.m.v. gespreken, helpen aan werk en door te sporten. In het  werkgebied ‘s-Heerenberg, zijn hier goede resultaten mee behaald.
 
Vanuit de Brandweer werd aangegeven, dat het niet altijd was gelukt om binnen de gestelde 8 minuten, na een melding, aanwezig te zijn. Gelukkig heeft niet geleid tot situaties waarbij slachtoffers zijn gevallen.

De Brandweer heeft niet alleen de taak om de brandveiligheid te waarborgen, maar verleent ook hulp bij ongevallen. Daarnaast verzorgt de brandweer ook voorlichtingen op gebied van preventie en bestrijding van branden. Een mooi voorbeeld hiervan is het traject dat de brandweer bezig is om 4 grote zorginstellingen in de achterhoek te begeleiden bij o.a. ontruimingsoefeningen en de opleiding van bedrijfshulpverleners.
 
De leden van de fractie van Lokaal Belang spreken hierbij hun dank uit aan de Politie en Brandweer, voor de zeer informatieve avond en de ontvangst op het politiebureau van Ulft.