Ben Hiddinga

Mijn naam is Ben Hiddinga (58 jaar). Ik woon, samen met mijn vrouw Mireille en jongste zoon Floris, aan de Veenweg in Heelweg. Daar zijn wij in 2006 neergestreken vanuit de Betuwe. De oudste zoon Thomas heeft inmiddels een eigen woning gevonden in Aalten en de middelste dochter woont in Arnhem. Ze vliegen uiteindelijk allemaal het nest uit en dan gun je je kinderen dat ze een prettig bestaan opbouwen. Ik denk dat elke ouder dat zo voelt en wenst voor zijn kinderen.
Een goede baan, een fijne partner, een prettige woning, een leuke omgeving, een behulpzame buurt en ga zo maar door.
Dit is mijn motivatie om voor de samenleving te willen werken. Meedenken en handelen om onze leefomgeving zo prettig mogelijk te maken. Dat doe ik al zo ongeveer mijn hele werkzame leven. Eerst als ambtenaar bij diverse gemeenten, maar vanaf 2014 als raadslid en vanaf 2018 als wethouder.
 
Ik vind het belangrijk dat iedereen kan voorzien in zijn en haar eigen inkomen. Er moet dus werk zijn. Vandaar dat ik werkgelegenheidsontwikkeling sterk stimuleer. Nieuwe industrieterreinen en innovatie van bedrijven en producten is belangrijk om het bedrijfsleven vitaal te houden en de werkgelegenheid te behouden.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat iedereen die dat wil een dak boven zijn hoofd heeft. Primaire levensbehoefte lijkt me. Er moeten veel woningen bij komen. Voor onze eigen behoefte, maar ook voor nieuwkomers. We zouden er niet om moeten vechten door te overbieden. Dat is niet gezond voor de portemonnee. Gelukkig hebben we veel plannen op stapel staan en zien we dat er al nieuwe woningen gebouwd worden.
Wonen en economie zijn de belangrijkste onderwerpen in mijn portefeuille. Daar heb ik de handen de komende jaren vol aan. Samen met u maken we onze gemeente nog mooier!!

03-benhiddinga.jpg

Portefeuilles

 • Ruimtelijke ordening
 • Wonen
 • Bedrijven
 • Grondzaken
 • Pacht, aan en verkoop
 • Gemeentelijke huisvesting
 • ODA
 • Economie
 • Bedrijventerreinen L+R
 • RPW
 • Landschapspark OIJ