De hakken uit het zand

Afgelopen woensdag zat ik op het stembureau in Westendorp voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Altijd leuk en eervol om te doen. Je draagt toch bij aan onze democratie, al is het maar een heel klein beetje. Over de uitslag kan ik niks zeggen omdat de deadline voor dit stukje op de verkiezingsdag valt.

Met name de rol van de provincie op het reilen en zeilen binnen onze gemeente werd in het verleden nogal eens onderschat. Maar de huidige vraagstukken waar de provincie, de gemeente en dus ook ik als raadslid mee geconfronteerd worden zijn niet mis. Denk maar aan de woningnood, energietransitie, bestemmingsplannen, infrastructuur, natuurbescherming, etc. Met als zwaard van Damocles de stikstofproblematiek.
Deze problemen kunnen we alleen maar bestrijden door constructief samen te werken en door realistisch te zijn met oog voor het algemeen belang. Waarbij dus niet iedereen zijn of haar zin zal krijgen en dat ook accepteert.

Daarom hoop ik dat alle partijen (niet alleen de politieke) de hakken uit het zand halen en samen aan de slag gaan om ons land weer vlot te trekken.

 

Jaap Veldhorst

04-jaapveldhorst.jpg