Diana Jillings – de Vries

Ik ben Diana Jillings de Vries, 50 jaar en geboren in Emmen. Sinds 10 jaar ben ik woonachtig in Silvolde samen met mijn man. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op een locatie van Azora op een afdeling kleinschalig wonen. Hiervoor werkte ik in en verpleeghuis in Emmen op een Niet-Aangeboren-Hersenletsel-afdeling voor jongeren onder de 50 jaar. Daar heb ik ook een opleiding neurowetenschappen en neuropsychologie afgerond. Naast mijn baan ben ik mantelzorger voor mijn chronisch zieke man die ik met veel liefde zelf verzorg. Ook wandel, haak, borduur en lees ik graag.

Politiek heeft mij van jongs af aan al geïnteresseerd en een aantal jaren geleden achtte ik de tijd rijp om daar wat mee te doen. Ik heb me aangesloten bij een mooie club die Lokaal Belang heet. Ik zocht een politieke partij die dichtbij de inwoners van de gemeente staat en waar alle kleuren bij elkaar komen. Waar we sparren met elkaar en waar we elkaars mening respecteren en samen tot een goed besluit komen.

Ik zit in de commissie maatschappelijke ontwikkeling; iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind. Hulp  en ondersteuning geven en bieden waar nodig is. Maar ook oog hebben voor de actuele problematiek. Bijvoorbeeld de energie-armoede, de hoge inflatie en de problemen die daaruit voortvloeien, onderwijs, zorg (wmo-bestuursopdracht, dementie-vriendelijke gemeente) en ook onze vluchtelingen mogen wij niet vergeten. Hier wil ik mij de komende 4 jaar voor inzetten!

Email: d.jillings@lokaalbelang.info
Fractie-assistent
Lid commissie MO