Fractievoorzitter Marco Bennink, onze #2

Ik ben Marco Bennink, 47 jaar. Geboren in Arnhem en vanaf mijn 7e levensjaar woonachtig in Ulft.
Overdags werk ik voor de gemeente Montferland en geef ik inhoudelijk leiding het cluster Financiën. In de avonduren besteed ik veel tijd aan het raadswerk, waarbij ik mij inzet om de gemeente Oude IJsselstreek steeds weer iets mooier en beter te maken. Afgelopen 2,5 jaar ben ik ben fractievoorzitter van Lokaal Belang.

De fractie Lokaal belang bestaat uit een gevarieerd gezelschap (die zowel links als rechts georiënteerd zijn) en als fractievoorzitter is het soms lastig om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Dat is me de afgelopen periode goed gelukt. Politiek is af toe geven en nemen en met mijn onbevangenheid en ‘nieuwe’ kijk op zaken heb ik er een hechte club van weten te maken. Ik vind “samen” belangrijk, dus vind ook dat we besluiten samen moeten nemen. Naast draagvlak creëren binnen mijn eigen fractie, probeer ik ook altijd draagvlak bij andere fracties uit de gemeenteraad te krijgen. Dit maakt de besluitvorming krachtiger.

Onze partij heeft de afgelopen raadsperiode veel stabiliteit uitgestraald en waar nodig – met lef – ook ‘echte’ noodzakelijke keuzes genomen om als gemeente verder te komen. Als grootste partij moet je daarin ook je verantwoordelijkheid nemen. Dit willen we graag de komende jaren “slagvaardig” voortzetten!
In mijn resterende vrije tijd vind ik het leuk om (fanatiek) te sporten. Ik boks bij Mills gym in Ulft en voetbal in het samenwerkingsteam van Ulftse Boys / GWVV / SDOUC 3. Van sporten krijg ik energie. Naast dat het gezond is, ervaar ik het ook als uitlaatklep, maar doe het ook vanwege de sociale contacten.

In mijn optiek is het behoud van het verenigingsleven essentieel voor de Oude IJsselstreek. Neem als voorbeeld de fusieplannen binnen de voetbalverenigingen Ulftse Boys en SDOUC. Deze fusie is essentieel om (met name voor onze jeugd) een toekomstbestendige vereniging te blijven. Zowel de jeugd en senioren moeten ook in de toekomst lekker kunnen blijven voetballen en – misschien nog wel belangrijker – elkaar kunnen blijven ontmoeten.
Voor dit alles wil ik graag mijn steentje blijven bijdragen.
 
Stem dus op 16 maart a.s. op lijst 1, nummer 2!

fb-marcobennink2.jpg fb-marcobennink2.jpg