Hans Duitshof

Ik ben Hans Duitshof en al meer dan 15 jaar actief bij Lokaal Belang. Eerst als penningmeester, daarna als voorzitter. Na de installatie van onze wethouders op 2 juni 2022, ben ik geïnstalleerd als raadslid. Ik kijk er enorm naar uit om me de komende jaren voor onze prachtige gemeente in te zetten.

Even kort iets over mijzelf, in 2019 ben ik samen met ons gezin teruggekeerd naar het huis waar ik opgegroeid ben, in Sinderen aan de rand van het prachtige Idinkbos. Waar het heerlijk is om even te ontsnappen aan de hectiek van de dag. Immers er staan ons grote veranderingen te wachten de komende tijd. Kijk naar de uitbreiding van het industrieterrein in Varsseveld. De huidige smart-industry heeft een enorme aantrekkingskracht op bedrijven uit de regio. Door de groei van ons bedrijfsleven is er behoefte aan arbeidskrachten, die op hun beurt woonruimte nodig hebben. Gelukkig zijn er nu mogelijkheden om een aantal kernen uit te breiden met woningen. Woningen die passen bij de huidige vraag, denk aan starterswoningen en levensloopbestendige woningen. Door deze ontwikkelingen verzekeren we ons van leefbare kernen.

Alle voordelen van meer werkgelegenheid en woonruimte hebben ook een keerzijde. Kostbare grond moet hiervoor worden opgeofferd en het zal drukker worden op onze wegen. Met name de toename van de verkeersintensiteit zullen we in goede banen moeten leiden. We moeten ons veilig kunnen bewegen in onze gemeente, zowel te voet, fietsend als met de auto.

Kortom er is veel werk te verzetten de komende jaren, waarbij ik de stem van mijn achterban mee laat wegen in mijn beslissingen.

Email: h.duitshof@lokaalbelang.info
Functie: Raadslid
Lid commissie FL