Jaap Veldhorst

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 werd ik gevraagd voor het bestuur van Lokaal Belang en sindsdien ben ik betrokken bij het reilen en zeilen binnen deze partij. De dinsdagavonden zijn sinds die tijd gereserveerd voor de fractievergaderingen. In 2018 ben ik gekozen als raadslid.

Dicht bij huis creatieve oplossingen zoeken is wat ik dagelijks doe. Dit uitgangspunt deel ik met Lokaal Belang. Dat wil niet zeggen dat we niet over onze gemeente- of landsgrenzen moeten kijken. De huidige ontwikkelingen in onze regio roepen om samenwerking en een gezamenlijke vuist naar de provincie en Den Haag. Dat moet wat mij betreft een kleine club mensen gaan doen. Met een concrete boodschap en een democratisch draagvlak.

Wat me het meest zorgen baart is het behoud van leefbaarheid in onze kernen. Die leefbaarheid staat of valt met bedrijvigheid en werkgelegenheid. De aanzuigende werking hiervan zorgt ervoor dat we als gemeente/regio weer ‘aansterken’. Ondernemers moeten dus de ruimte krijgen, maar zonder dat het landschappelijke karakter van onze regio verloren gaat! We zullen hierin een goede balans moeten zoeken.
De scheefgroei in de toewijzing van woningcontingenten binnen de regio, maar ook binnen onze gemeente is me een doorn in het oog! Daar moet in de komende perioden echt verandering in komen. Het kan gewoon niet zo zijn dat er binnen de ene kern een woningbouw-overschot is, terwijl een andere kern amper mag bouwen.
Als lokale partij kunnen we hierin maatwerk leveren. En ik ben ervan overtuigd dat mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid hierin ook een rol kunnen spelen.

In 1966 ben ik geboren aan de Zelhemseweg in Varsseveld en afgezien van een fijne periode van elf jaar in Westendorp en vier jaar studie heb ik altijd met plezier in de Oude IJsselstreek (en daarvoor Wisch) gewoond. Het is echt mijn thuis en daarom wil ik graag meedenken en meebeslissen over wat er in mijn directe omgeving en de gemeente gebeurt. Sinds 2002 ben ik zelfstandig webdesigner. Omdat het gros van mijn opdrachtgevers zich in onze gemeente bevindt blijf ik goed op de hoogte wat er speelt.

In mijn schaarse vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn vriendin Neeke, rij ik graag motor, rommel ik een beetje aan mijn oude Volvo, speel ik graag mee in pubquizzen, ben ik boardmember van Varsseveld Offline​ en redacteur van Het Dienblad​. Daarnaast ben ik lid van de Varsseveldse Ondernemers Vereniging​ en Varssevelds Belang​. Voor beide organisaties hou ik de website actueel.

Met lokale groet!

Jaap Veldhorst

Email: j.veldhorst@lokaalbelang.info
Functie: Raadslid
Lid commissie AFE

04-jaapveldhorst.jpg