Mijn lokale antenne

Het is 31 december 2016 en het is koud, mistig en er waait een gemeen windje. Hier en daar zit de rijp van de koude nacht nog aan bomen en struiken.  De lucht van lekker gebraad en gebakken oliebollen dringt in mijn neus en maakt mij hongerig en dorstig. Voor de herkenbaarheid en de foto sta ik bij het Buurtschapshuis op Sinderen en kijk ik met veel plezier terug op ruim acht maanden als beëdigd fractieassistent van Lokaal Belang. 

Dat ik deze plek heb gekozen is niet op toeval berust, want het is juist de kom van Sinderen die in 2017 conform de planning een facelift zal ondergaan. Met als doel de veiligheid en leefbaarheid van de inwoners te optimaliseren.

Ondanks dat het voor mij een mooie en leerzame periode is geweest zit ik zo nu en dan toch met een vervelende nasmaak. Mijns inziens doet de lokale politiek er alles aan om de leefbaarheid, veiligheid en het woongenot binnen de gemeente op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. En toch vang ik steeds weer kritische geluiden van inwoners op dat de politiek maar wat doet en het belang van de inwoners niet meeweegt in de besluitvorming. Op de een of andere manier komt het bij de inwoners over alsof de politiek wel luistert maar uiteindelijk toch anders beslist en/of besluit. En dit stemt tot ontevredenheid.

Waar of niet waar, maar mijn lokale antenne vangt dit op en dan is het aan de lokale politiek om er wat mee te doen lijkt mij.  Wat mij betreft geven we de inwoners een stem die bij ze past. Meer dan nu het geval is. Want laten we eerlijk zijn, kennis en ervaring zit zeker niet alleen bij de bestuurders en de lokale politiek. Juist ook bij inwoners die verdomd goed weten hoe het zit en wat goed voor ze is. De uitdaging is nu om die aanwezige kennis en ervaring aan te boren en in te zetten voor het te voeren beleid.

Ik hoop van harte dat we in 2017 die omslag gaan maken en de inwoners een stem weten te geven die bij ze past. Ik wens u allen een mooi jaar toe!

Gerard Sinke, fractieassistent Lokaal Belang.