VB-Airsuspension breidt uit op Hofskamp Oost in Varsseveld

Het Varsseveldse bedrijf VB-Airsuspension, ontwikkelaar van (lucht)veersystemen voor lichte en middelzware bedrijfswagens, heeft onlangs een kavel van 0,8 hectare van de gemeente gekocht, om verder te groeien. Het gaat om een kavel tegenover het huidige pand van het bedrijf op Hofskamp Oost. Daarmee verdubbelt het bedrijf haar bedrijfsoppervlakte. VB-Airsuspension verwacht dat de groei daarmee nog niet ten einde en heeft een optie verworven op het naastliggende kavel. 

VB-Airsuspension is in 1993 in Varsseveld opgericht. Het bedrijf ontwikkelt vehicle dynamics technology die gebruikswaarde toevoegt aan bedrijfswagens door verbeterd rijcomfort, lager brandstofverbruik, kortere remweg en hoger laadvermogen. De systemen worden onder andere gemonteerd onder bedrijfswagens, voertuigen voor mindervalidenvervoer en campers. VB-Airsuspension is de laatste jaren hard gegroeid. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 115 medewerkers in dienst in Varsseveld. Ze is wereldwijd actief met dochterbedrijven in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Rusland India en de Verenigde Staten.   

De keuze om in Varsseveld uit te breiden heeft een aantal redenen. VB-Airsuspension is 25 jaar geleden gestart met twee mensen. Het bedrijf is inmiddels gegroeid tot een kleine multinational en marktleider op het gebied van (lucht)vering. Goede vakmensen en een zeer sterk ondernemersnetwerk zijn redenen om de groei in Varsseveld verder door te zetten. 

Hofskamp Oost

Met de verkoop van deze kavel zijn nog slechts enkele kavels beschikbaar op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld. Hofskamp Oost II beslaat in totaal 18 ha. De afgelopen jaren zijn veel kavels verkocht. Met name de bedrijfstak van de innovatieve maakindustrie in Varsseveld groeit enorm. Zo zijn er op dit moment 4 aansprekende bedrijven aan het uitbreiden. Bedrijven kiezen voor Hofskamp Oost omdat het een hotspot voor de smart industry is. Er sprake is van een clustering waarin toonaangevende bedrijven investeren in vernieuwing, samenwerking en innovatie. 

 

 DSC_3498_BEW - kopie.jpg

Van links naar rechts: Iginio Voorhorst (CEO / Directeur VB-Airsuspension Group), wethouder Ben Hiddinga, wethouder Peter van de Wardt en Gerald Molenveld (General Manager VB-Airsuspension Group) op de aangekochte kavel tegenover het huidige bedrijfspand van VB-Airsuspension.