Joris ten Have stelt zich voor

Ik ben geboren en opgegroeid in Gendringen en sinds 9 jaar trotse inwoner van Varsselder-Veldhunten. Ik woon daar samen met mijn vrouw Sandra en onze 3 kinderen. Ik ben sinds 8 jaar actief bij een belangenvereniging en ik heb daardoor al veel contact gehad met de lokale politiek en de gemeente. Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt en toe aan de volgende uitdaging.

Maar dit kan ik alleen bereiken met voldoende voorkeursstemmen. Dus, als je even tijd hebt, lees dan mee voor een voorproefje waarom ik denk dat ik een verschil kan maken met Lokaal Belang Oude IJsselstreek, een partij die bij mij past en niet links, centrum of rechts is:

– Er zitten veel te weinig jonge mensen (onder 40 jaar) in de gemeenteraad. Om precies te zijn geen!
– Ik vind het belangrijk om in het hier en nu, voor onze toekomst en die van onze kinderen mee te helpen, te denken en te beslissen over onze gemeente en het gevoerde beleid.
– Ik wil graag de band en communicatie van de politiek met de inwoners en de belangenverenigingen verbeteren. Er moet niet meer OVER inwoners gepraat worden maar MET ! Ik vind het belangrijk dat hier vorm aangegeven wordt zodat inwoners weten waar ze met hun initiatieven naartoe kunnen en er dan ook echt wat mee gebeurd.
– De aandacht van de gemeente en raad moet beter verdeeld worden. Kleine kernen krijgen soms niet de aandacht die grote kernen wel hebben. Elke inwoner en elke kern is even belangrijk dus hoort de aandacht en alles wat hierbij hoort (ondersteuning, financiën, voorzieningen, enz.) eerlijk verdeeld te worden! Een voorbeeld hiervan is glasvezel, dit hoort iedereen te hebben en niet alleen grote kernen en het buitengebied.

Dit zijn maar een paar thema’s, maar er is natuurlijk veel meer waarvoor ik me graag in wil zetten. Wat is voor u/jou belangrijk? Laat het me weten! Om daar gelijk goed mee van start te gaan ben ik zelf bereikbaar via mijn FB pagina Joris ten Have – Lokaal Belang GVS en ook per e-mail via j.tenhave@lokaalbelang.info
Tips, ideeën, feedback, via deze kanalen of in persoon zijn altijd welkom!

Ik hoop dat ik op 21 maart 2018 mag rekenen op jullie stem!Jullie vinden me op plek nr. 13.

Voor nu wens ik iedereen een fijne kerst en een goed, maar vooral gezond 2018!