Lucy Hugen uit Ulft stelt zich voor

Ik ben Lucy Hugen-Thuis, geboren en getogen in Etten maar al 30 jaar woonachtig in Ulft. Ik ben getrouwd met Rene. Samen hebben we 3 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen.
Naast mijn werk en gezin wandel ik graag in de mooie omgeving van Engbergen. Wat een geluk om in deze prachtige omgeving te wonen.

Afgelopen jaren was ik met regelmaat te vinden op de publieke tribune bij zorggerelateerde onderwerpen. Een beetje proeven aan de politiek. Dit najaar heb ik besloten deel te nemen aan de cursus Politiek Actief waarna de keuze voor Lokaal Belang voor mij snel was gemaakt. Het is een partij die onafhankelijk van landelijke partijen kan opereren en bezig is met locale vraagstukken. Onze eigen woon- en leefomgeving staat voorop in de keuzes die gemaakt worden.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige in Ulft, Varsselder en Bontebrug. Van jongs af aan is het verlenen van mantelzorg en zorgen voor een ander de rode draad in mijn leven. Iets wat ik met veel passie en liefde doe, zowel privé als beroepsmatig.

Dagelijks kom ik bij inwoners achter de voordeur. Hierdoor weet ik wat er zoal speelt op gebied van zorg en maatschappelijke problematiek. Thema’s als eenzaamheid, overbelaste mantelzorg en inwoners in hun eigen kracht zetten zijn voorbeelden die onze aandacht nodig hebben. Meedoen in onze veranderde samenleving wordt een belangrijk item.

In het verkiezingsprogramma van Lokaal Belang worden deze onderwerpen doelgericht meegenomen. Voor mij een uitdaging om hier actief over mee te denken.

Een mooi voorbeeld van één van onze speerpunten, bewegen, ontmoeten en meedoen is de aanleg van de beweegtuin rond Debbeshoek. Hier komen ouderen uit de buurt bij elkaar om onder leiding van de buurtsportcoach samen te bewegen in de beweegtuin en contacten te leggen onder het genot van een kopje koffie in het Grand Café.
Ontmoeten maakt dat je voelt dat je erbij hoort en vermindert het gevoel van eenzaamheid. Hoe mooi zou het zijn om hier af en toe een thema bijeenkomst te houden in het kader van preventie. Preventie is een thema waar Lokaal Belang zwaar op inzet in het verkiezingsprogramma.

Zoals u leest: genoeg te doen nu en na de verkiezingen in maart 2018.
Als Lokaal Belang zijn we klaar voor deze uitdaging en graag zou ik daar met mijn zorg❤️ een aandeel in hebben.

Wilt u ook het beste voor de zorg, stem dan 21 maart op mij…..u vindy me op plek 16 op de lijst!

Groeten, Lucy